Διάσκεψη για τη Γάζα: Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε μία ανθρωπιστικού χαρακτήρα παύση πυρός και στη συνέχεια μία μόνιμη κατάπαυση πυρός

Την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει σύντομα να υπάρξει μία ανθρωπιστικού χαρακτήρα παύση πυρός και στη συνέχεια μία μόνιμη κατάπαυση πυρός στην Γάζα.


Ανοίγοντας τις εργασίες της διεθνούς ανθρωπιστικής διάσκεψης για τον άμαχο πληθυσμό στη λωρίδα της Γάζας, ο Γάλλος πρόεδρος και οικοδεσπότης της διάσκεψης τόνισε ότι «η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο» επισημαίνοντας ότι «όλες οι ζωές μετράνε» και δεν αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Κατηγόρησε ωστόσο την Χαμάς πως όταν εξαπέλυσε την επίθεση κατά του Ισραήλ γνώριζε τι θα ακολουθήσει και την χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση κατά της οποίας θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Ταυτόχρονα ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης προόδου στη Μέση Ανατολή και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι διεθνείς συμφωνίες επί του θέματος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *