Δεν έχουν τέλος οι δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό!

Ο δημοσιογράφος Αρμάντο Λινάρες, διευθυντής του site Monitor Michoacan, δολοφονήθηκε στο Μεξικό και έγινε με τον τρόπο αυτό ο 8ος δημοσιογράφος που πέφτει νεκρός από πυρά εκτελεστών στο Μεξικό μέσα στο 2022.


Ο εισαγγελέας της Μιτσοακάν, δυτικής μεξικανικής πολιτείας η οποία μαστίζεται εδώ και χρόνια από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών, διευκρίνισε με ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες το απόγευμα μέσα στο σπίτι του, στη Σιτακουάρο. Το πτώμα του βρέθηκε με τραύματα από σφαίρες, πρόσθεσε.

Η δολοφονία του καταγράφηκε μόλις ενάμιση μήνα έπειτα από εκείνη του Ρομπέρτο Τολέδο, συνεργάτη του ίδιου μέσου ενημέρωσης.

Μετά τον φόνο του Ρομπέρτο Τολέδο, την 31η Ιανουαρίου, ο Αμάντο Λινάρες είχε καταγγείλει πως ο ίδιος και η ομάδα του δέχονταν απειλές διότι έφεραν στο φως υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ενέχονταν αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι.

 «Δεν είμαστε οπλισμένοι, δεν φέρουμε όπλα. Η μοναδική μας άμυνα είναι η γραφίδα μας, το μολύβι μας», είχε πει σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε μετά τον φόνο του συνεργάτη του.


Ο Αρμάντο Λινάρες είναι ο 8ος δημοσιογράφος ο οποίος πέφτει νεκρός από την αρχή της χρονιάς στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).


«Ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους εργαζόμενους στον Τύπο στο Μεξικό», τόνισε η RSF μέσω Twitter, αξιώνοντας να διενεργηθεί «εξονυχιστική έρευνα» από τις εισαγγελικές αρχές στη Μιτσοακάν για τη δολοφονία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *