Χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο φορτηγό πλοίο Κύπριου εφοπλιστή – Νεκρός ο καπετάνιος – Συγκλονιστικά πλάνα

 

Πύραυλος των ρωσικών δυνάμεων χτύπησε χθες (8.11.2023) φορτηγό πλοίο την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι της Οδησσού. Το πλοίο με σημαία Λιβερίας ανήκει στην κυπριακή εταιρεία Cyprus Sea Linesε, την οποία έχει ο Κύπριος εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης.


Από τον ρωσικό βομβαρδισμό του φορτηγού πλοίου σκοτώθηκε ο καπετάνιος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις ναυτικοί και ένας άνδρας του λιμενικού. Ο Ανδρέας Χατζηγιάννης είναι πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών της Κύπρου, ενώ το πλοίο που χτυπήθηκε ονομάζεται KMAX RULER.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Η εθνικότητα του πλοιάρχου δεν έγινε γνωστή, ενώ οι τρεις τραυματίες μέλη του πληρώματος είναι Φιλιππινέζοι.

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *