Χειμάρρα: Νίκη του Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές – Πανηγυρισμοί των ομογενών

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στη Χειμάρρα και νικητής στην εκλογική αναμέτρηση αναδείχθηκε ο Φρέντι Μπελέρης.


Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Μπελέρης κέρδισε τις εκλογές στην Χειμάρρα, με τη διαφορά με τον αντίπαλό του, εκλεκτού της κυβέρνησης Ράμα, Γιόργκο Γκόρο, να είναι στις 25 ψήφους.

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα μετά την ανακοίνωση της επικράτησης του ομογενή Φρέντι Μπελέρη για 19 ψήφους έναντι του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού, Γκιόργκι Γκόρο.

Επίσης, στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.


Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.


Συγκεκριμένα, νωρίτερα διεκόπη η διαδικασία της καταμέτρησης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος στο γήπεδο της Χειμάρρας. Πρόκειται για Έλληνες ομογενείς που ήρθαν για να αντιδράσουν για την διακοπή της καταμέτρησης. Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπελέρης κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για αδιανόητη και απαράδεκτη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στο Λαύριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Χειμάρρα: Νίκη του Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές – Πανηγυρισμοί των ομογενών”