Μπόρις Τζόνσον: «Να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία» – «Αξίζουν να έχουν τη Eurovision 2023»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε σήμερα Σάββατο (18.6.2022) την Ουκρανία για τον «κίνδυνο κούρασης» καθώς ο πόλεμος δεν λέει να τελειώσει και τόνισε ότι είναι σημαντικό η χώρα του να συνεχίσει να δείχνει πως υποστηρίζει την Ουκρανία για καιρό.


«Οι Ρώσοι προχωράνε σιγά σιγά και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να δείξουμε αυτό που ξέρουμε πως είναι αλήθεια το οποίο είναι πως η Ουκρανία μπορεί να νικήσει και θα νικήσει», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στη Βρετανία 

Μερικά μέλη του Συντηρητικού Κόμματός του άσκησαν κριτική γιατί έκανε αυτό το ταξίδι αντί να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στη βόρεια Αγγλία.

«Όταν εδραιώνεται η κούραση για την Ουκρανία, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως είμαστε μαζί τους για καιρό και τους δίνουμε το στρατηγικό σθένος που χρειάζονται», είπε ο Τζόνσον.

.

Κατά παράδοση, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, όμως οι διοργανωτές δήλωσαν πως οι εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ουκρανία δεν πληρούνται με αποτέλεσμα να γίνονται συζητήσεις με τη χώρα που ήρθε δεύτερη, τη Βρετανία.


«Οπωσδήποτε θα ήθελα να γίνει στη χώρα μας αλλά το γεγονός είναι ότι [οι Ουκρανοί] κέρδισαν και αξίζουν να την έχουν και πιστεύω ότι μπορούν να την έχουν και πιστεύω ότι θα πρέπει να την έχουν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *