Boeing 737: Πρόβλημα με χαλαρά μπουλόνια σε πέντε αεροσκάφη βρήκε μετά από ελέγχους η United Airlines

Επείγοντες έλεγχοι διεξάγονται στα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ως συνέπεια του περιστατικού στην πτήση της Alaska Airlines την Παρασκευή, όταν καταστράφηκε πόρτα αεροπλάνου της εταιρείας εν πτήσει.


Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές καθήλωσαν το Σάββατο 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 και η επιθεώρηση μέχρι στιγμής δείχνει ανησυχητικά στοιχεία, με τη United να βρίσκει χαλαρά μπουλόνια στις πόρτες σε τουλάχιστον πέντε αεροπλάνα της, σύμφωνα με το The Air Current. Η United πάντως δεν ξεκαθάρισε πόσα αεροσκάφη είχαν χαλαρές βίδες.

Στην ανακοίνωσή της, η United ανέφερε: «Από τότε που ξεκινήσαμε προκαταρκτικές επιθεωρήσεις το Σάββατο, διαπιστώσαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με θέματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας – για παράδειγμα, βίδες που χρειάζονταν επιπλέον σύσφιξη».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε στη DailyMail.com τη Δευτέρα: «Από τότε που ξεκινήσαμε τους προκαταρκτικούς ελέγχους το Σάββατο, διαπιστώσαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με θέματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας – για παράδειγμα, βίδες που χρειάζονταν επιπλέον σύσφιξη. Αυτά τα ευρήματα θα αποκατασταθούν από την ομάδα μας».

Η United Airlines δήλωσε ότι “θέματα εγκατάστασης” που αφορούν τα βύσματα των θυρών θα πρέπει να “αποκατασταθούν” προτού ο τύπος αεροσκάφους επιστρέψει στην υπηρεσία.


 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *