Μπόμπ Μενέντεζ για τις κατηγορίες περί διαφθοράς: Προσπαθούν να με φιμώσουν και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο

Ο Μπόμπ Μενέντεζ απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά όπως αναφέρει η ΕΡΤ και υποστηρίζει ότι «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου.


Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν.

Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Ο Μπομπ Μενέντεζ γνωστός επικριτής της Τουρκίας και φιλέλληνας και η σύζυγός του κατηγορούνται από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Το FBI και η IRS (το αντίστοιχο ΣΔΟΕ) διερεύνησαν επίσης εάν ο προγραμματιστής Φρεντ Ντέιμπς έδωσε στη σύζυγό του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν ράβδους χρυσού αξίας 400.000 δολαρίων.


Το ζεύγος Μενέντεζ κατηγορείται ότι λάμβαναν χιλιάδες δολάρια δίνοντας σε αντάλλαγμα την επιρροή του Γερουσιαστή προκειμένου να τυγχάνουν προστασίας και πλουτισμού διαφόρων επιχειρηματιών.


Τα ανταλλάγματα ήταν μετρητά, ράβδοι χρυσού, εξόφληση δανείου, ακριβά αυτοκίνητα και άλλα αγαθά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *