Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Έχουμε εξοντώσει και τους δυο διαδόχους του Χασάν Νασράλα» – Κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ


Οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν τους πιθανούς διαδόχους του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς να τους κατονομάσει.


«Υποβαθμίσαμε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξοντώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων τον ίδιο τον Νασράλα και τον αντικαταστάτη του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του αντικαταστάτη», ανέφερε ο Νετανιάχου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Επίσης καλεί τους πολίτες του Λιβάνου να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ και να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

«Πολίτες του Λιβάνου. Απελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ. Αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει. Απελευθερωθείτε από τη Χεζμπολάχ για να μπορέσει η χώρα σας να ευημερήσει ξανά, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές Λιβανέζων και Ισραηλινών παιδιών να μην γνωρίζουν πλέον τον πόλεμο και την αιματοχυσία, αλλά, επιτέλους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά».

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο άνθρωπος που εμφανιζόταν ως ο πιθανότερος διάδοχος του Νασράλα, πιθανότατα «εξοντώθηκε». Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιον εννοούσε ο Νετανιάχου όταν αναφέρθηκε στον «αντικαταστάτη του αντικαταστάτη».


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *