Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Ο αγώνας για την προάσπιση της ελευθερίας είναι διαρκής»

«Η έπαρση της σημαίας μας με αισθήματα αγαλλίασης και υπερηφάνειας, γιατί γνωρίζουμε πως συμβολίζει τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας, θυμίζει σε όλους μας ότι ο αγώνας για την προάσπιση της ελευθερίας είναι διαρκής». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη διάρκεια της τελετής έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και μαθητών των ελληνικών σχολείων, υπό τον συντονισμό των Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.


Παρόντες, επίσης, στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης μας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρέσβης στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη Ευάγγελος Σέκερης, ο πρέσβης στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αρχικά απέδωσε τα εύσημα στα μέλη της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης, γιατί χάρη στις προσπάθειές τους επιτεύχθηκε η μεγάλη τιμή της καθιέρωσης του γεγονότος έπαρσης της ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε ολόψυχα στους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς για την παρουσία τους που θυμίζει τους αθάνατους ήρωες του 1821 και για τη συμμετοχή τους ως ευγενείς πολεμιστές για την ελευθερία στη συγκλονιστική αυτή εκδήλωση.

«Με την αξιοπρέπειά τους, με τη μεγαλοπρέπειά τους και με τη δόξα τους μας τιμούν ιδιαίτερα και μας φέρνουν στον νου την ίδια υπερηφάνεια, το ίδιο κουράγιο, το ίδιο θάρρος και τον ίδιο ηρωισμό των αγωνιστών του 1821», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. «Έχουμε πάντα την επίγνωση του καθήκοντός μας να θυμόμαστε και να διδάσκουμε το βαθύτερο νόημα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και χρέος μας είναι να προάγουμε τις αρχές της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη σκέψη μας και στους Ουκρανούς αδελφούς μας που αγωνίζονται για την ελευθερία και την εδαφική τους ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Ακολούθως, όπως τόνισε, «στη γαλανόλευκη βλέπουμε την αγνότητα και την ανθρωπιά της Παρθένου Μαρίας και την ομορφιά και τη λαμπρότητα της ελληνικής γης και θέλουμε πάντα να κυματίζει με αγάπη και με αφοσίωση και με πίστη και με έντονη την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την 25η Μαρτίου», κατέληξε «διότι είναι η εθνική μας επέτειος ή, ακόμη ακριβέστερα, η επέτειος της εθνικής μας αναγέννησης, μία ημέρα που υπάρχει σε κάθε ημέρα του χρόνου όταν επιλέγουμε να θυμόμαστε την κληρονομιά μας και την ιστορία μας και το πιο πολύτιμο ιδανικό της ελευθερίας μας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *