Αποθέωσε τη Χαμάς ο Ερντογάν: «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική που προστατεύει τα εδάφη της»

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποθέωσε την Χαμάς αναφερόμενος σήμερα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Τελ Αβίβ.


«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε και ότι τελικά δεν θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και ότι ματαιώνει την επίσκεψή του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια οργάνωση που επιχειρεί να προστατέψει τα εδάφη της. Την χαρακτήρισε, δε, «απελευθερωτική».

«Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της», είπε χαρακτηριστικά.

Στη εν λόγω ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο, πρόεδρος της χώρας προσέθεσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η υποστήριξή τους ισοδυναμούν με δολοφονία, είναι αρρωστημένες.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση κατά της Δύσης και του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Άγκυρας, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο.


Σημείωσε, επιπλέον, ότι «τα δυτικά δάκρυα για το Ισραήλ είναι απάτης» και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά μέσα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *