Αντίσταση από τους Ουκρανούς και αεροπλάνα από τον Μπάιντεν ζήτησε ο Ζελένσκι

Να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους κάλεσε σε νέο του μήνυμα τους Ουκρανούς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας από τους πολίτες και τους στρατιώτες να δώσουν τις μάχες τους με όλες τις δυνάμεις τους και να μην δώσουν τη χώρα στον εχθρό.
«Ουκρανοί! Σε όλες τις πόλεις μας, όπου εισέβαλε ο εχθρός, προχωρήστε στην επίθεση. Βγείτε στους δρόμους. Πρέπει να παλεύουμε κάθε φορά που έχουμε μια ευκαιρία. Οι Ουκρανοί δεν θα δώσουν τη χώρα τους σε έναν εχθρό και θέλω να επαινέσω όλους όσους αντιστέκονται και πιστεύουν σε αυτόν τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.


Στο μεταξύ είχε νέα επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter.«Στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου, είχα άλλη μια συζήτηση με τον Tζο Μπάιντεν. Η ατζέντα περιελάμβανε τα θέματα της ασφάλειας, της οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας και της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την επικοινωνία, διευκρινίζοντας πως διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη ανατολικού τύπου από την Πολωνία τα οποία ξέρουν να χειρίζονται οι Ουκρανοί. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα αίτημα του Ουκρανού προέδρου στην επικοινωνία που είχε το Σάββατο με Αμερικανούς Γερουσιαστές.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *