Ανησυχούν για τη Ρωσίδα δημοσιογράφο! Βγήκε στην τηλεόραση με πλακάτ κατά του πολέμου και… χάθηκαν τα ίχνη της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε θρίλερ εξελίσσεται στη Ρωσία η υπόθεση της Ρωσίδας ακτιβίστριας και δημοσιογράφου  Μαρίνα Οβσιανίκοβα που παρενέβη με αντιπολεμικό μήνυμα στο κρατικό Channel One.


Στα χέρια της κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «όχι στον πόλεμο», «Μην πιστεύεις την προπαγάνδα, εδώ σου λένε ψέματα», «οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο», μπήκε στο στούντιο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του προγράμματος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που διαδόθηκε μέσω του Telegram στη Ρωσία και αναρτήθηκε στα social media, ο σκηνοθέτης του δελτίου στο Channel One έριξε πλάνα από ρεπορτάζ. Η διαδηλώτρια ονομάζεται Μαρίνα Οβσιανίκοβα και εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της Οβσιανίκοβα. «Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.

Στο μεταξύ, το BBC ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα».


Μετά τη διαμαρτυρία της, η Οβσιανίκοβα οδηγήθηκε σε κράτηση ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει.


Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, πριν την εισβολή της στο πλατό του «Channel One», η Ρωσίδα δημοσιογράφος τράβηξε ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται να λέει: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα». «Δυστυχώς, εργάζομαι στο Channel One τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας για την προπαγάνδα του Κρεμλίνου.Και τώρα ντρέπομαι πολύ».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *