Ανησυχία ΔΝΤ για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ισραήλ: «Νέο σύννεφο στον όχι και ασφαλέστερο ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας»

 

Ο πόλεμος στο Ισραήλ προκαλεί αναταρράξεις σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε όλο τον κόσμο με πρώτη φυσικά την παγκόσμια οικονομία για την οποία το ΔΝΤ έδειξε την ανησυχία του μετά το λούτρο του αίματος στην περιοχή.


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τόνισε πως ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς είναι κάτι «θλιβερό» και εκτίμησε ότι αυτή απειλεί να αμαυρώσει την ήδη “χλιαρή” παγκόσμια οικονομική προοπτική.

«Παρακολουθούμε στενά πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πώς επηρεάζει, κυρίως τις πετρελαϊκές αγορές», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου και στις αντιδράσεις των αγορών, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον οικονομικό αντίκτυπο.

«Αυτό είναι ένα νέο σύννεφο στον όχι και ασφαλέστερο ορίζοντα για την παγκόσμια οικονομία, ένα νέο σύννεφο που σκοτεινιάζει τον ορίζοντα και, φυσικά, που δεν χρειαζόταν», δήλωσε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου κατά στις συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *