Ανάγκασαν διεθνείς ποδοσφαιριστές από το Ιράν να σβήσουν αναρτήσεις για τη Μαχσά Αμινί!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Mail», μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμίνι, οι δύο αρχηγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιράν, Αλιρέζα Γιάχανμπας της Φέγενορντ και Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ, είχαν προλάβει μάλιστα να κάνουν σχετικές αναρτήσεις υπέρ των γυναικών, αλλά αυτές δεν υπάρχουν πια στα social media τους, με την Ομοσπονδία να φέρεται να εξανάγκασε τους δύο παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση.


Παράλληλα και άλλοι διεθνής Ιρανοί ποδοσφαιριστές κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά όπως φαίνεται οι αναρτήσεις και αυτών διαγράφησαν, ύστερα από πιέσεις της Ομοσπονδίας του Ιράν.

Ο Σαρντάρ Αζμούν, ο οποίος αγωνίζεται στην Bundesliga με την Μπάγιερ Λεβερκούζεν, με ένα story στο Instagram ξέσπασε για όσα συμβαίνουν στο Ιράν τις τελευταίες μέρες και αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας απαγόρεψαν στους ποδοσφαιριστές να σχολιάζουν όσα συμβαίνουν αναφορικά με τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Ο διεθνής Ιρανός επιθετικός ξεκαθάρισε ότι το post του δεν πρόκειται να διαγραφεί, ακόμα και αν αποβληθεί από την Εθνική ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή.


Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες», έγραψε χαρακτηριστικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ιράν Σαρντάρ Αζμούν.


Πλέον όπως φαίνεται στο προφίλ του Αζμούν στο instagram, το story του έχει διαγραφεί ύστερα από πιέσεις της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *