Αγωνία για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων στην Αντιόχεια – Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων που αγνοείται, καθώς η ελληνική ΕΜΑΚ έλαβε το «πράσινο» φως για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το «πράσινο» φως για να επιχειρήσει στο σημείο που εικάζεται ότι βρίσκονται.


Συγκεκριμένα, το ζευγάρι εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε μέχρι την ώρα του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν στην περιοχή της Αντιόχειας και έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού. Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό, ο οποίος έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους έχουν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν. Ο Γιώργος Αντύπας είναι Έλληνας, ενώ η σύζυγός του κατάγεται από τη Συρία.

«Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης»  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μιλώντας, επίσης, στην ΕΡΤ ο ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, έκανε έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία που διέμεναν οι συγγενείς του, ενώ έκανε γνωστό πως από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, χθες ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *