Αυστηρό μήνυμα Ισραήλ σε Ερντογάν: «Η Χαμάς είναι το ίδιο με το ISIS»

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν υπέρ της Χαμάς δεν έμειναν αναπάντητες  από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ που έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ότι «υπερασπίζεται μία τρομοκρατική οργάνωση».


«Η Χαμάς είναι το ίδιο με το ISIS, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδε. Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ που νωρίτερα έκανε λόγο για «απελευθερωτές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του εκπροσώπου του υπουργείου Λιόρ Χάιατ: «Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *