7 εργαζόμενοι της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen νεκροί σε βομβαρδισμό στη Γάζα

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία διανέμει τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας απειλείται από γενικευμένο λιμό, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσε ο ιδρυτής και ηγέτης της, με τη Χαμάς να αναφέρεται νωρίτερα σε πέντε θύματα, ανάμεσά τους τέσσερις ξένους.


Η World Central Kitchen «έχασε αρκετούς αδελφούς και αδελφές σε πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα», τόνισε μέσω X (του πρώην Twitter) ο επικεφαλής και ιδρυτής της ΜΚΟ, ο αμερικανοϊσπανός σεφ Χοσέ Αντρές.

Σκοτώθηκαν καθώς «εργάζονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να διανείμουμε τρόφιμα στη Γάζα», ανέφερε παράλληλα η ΜΚΟ επίσης μέσω X, κάνοντας λόγο για «τραγωδία». «Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και οι άμαχοι δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος. Ουδέποτε», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, του βασικού συμμάχου του Ισραήλ, που πλέον παίρνει κάποιες αποστάσεις έπειτα από σχεδόν μισό χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε «ανάστατη» για τον βομβαρδισμό.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *