«Ύποπτη» καρδιακή προσβολή για τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

Στα τέλη Μαρτίου, είχαν ξεκινήσει να ακούγονται φήμες σχετικά με την κακή σχέση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου, με τον Ρώσο Πρόεδρο λόγω της αργής προόδου του πολέμου.


Το δεξί χέρι του Πούτιν, ηγέτης του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία,πρόσφατα εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Σήμερα, ο Λεονίντ Νεβζλίν, Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι ο  Σόιγκου υπέστη καρδιακή προσβολή, για την οποία υποψιάζεται ότι δεν προήλθε από φυαικά αίτια, όπως γράφει η Daily Mail.

Ο Σόιγκου εθεάθη για τελευταία φορά χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς σχετικά με την ανάπτυξη της Αρκτικής, αλλά δεν μίλησε, προκαλώντας εικασίες ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί παλαιότερα πλάνα του Ρώσου υπουργού.

Επικαλούμενος πηγές στη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε : «Ο Σόιγκου είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος αν επιζήσει».


Ο Σόιγκου διορίστηκε υπουργός Άμυνας της Ρωσίας το 2012 και ήταν ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν την τελευταία δεκαετία.


Μάλιστα έκαναν διακοπές τακτικά μαζί 

Αλλά ως αρχηγός του ρωσικού στρατού, ο Σόιγκου , το πιθανότερο είναι να αντιμετώπισε πρώτος την οργή του Πούτιν για τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να δοθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Νεβζλίν, όλα τα στελέχη στα κεντρικά γραφεία είχαν συλληφθεί και διέθεταν κεφάλαια που προορίζονταν να στηρίξουν τους «Ρώσους απελευθερωτές» της Ουκρανίας από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.


Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και κορυφαίο στέλεχος στην πετρελαϊκή εταιρία Yukos,  είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν όταν έγιναν στόχος του Κρεμλίνου το 2003.

Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι  έσκισε το ρωσικό διαβατήριό του και δήλωσε ότι «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν πεθαίνει».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *