Τρία self test αυτή την εβδομάδα στα σχολεία

Συγκεκριμένα οι μαθητές  θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/03) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/03) για την Τρίτη, καθώς και την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.


Πότε μειώνονται τα self test

Τα self test για τους μαθητές θα μειωθούν σε ένα από την Παρασκευή 1 Απριλίου. Αυτό είχε αποφασιστεί την περασμένη εβδομάδα, από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  Υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *