Την Παραολυμπιονίκη της Αθήνας Παρασκευή Καντζά τίμησε ο Πατούλης

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου γυναικείου κινήματος χωρίς αποκλεισμούς και στη στήριξη γυναικών που κάνουν πράξη την υπέρβαση, μέσα από μία προσωπική προσπάθεια που αποτελεί φάρο ελπίδας  και αισιοδοξίας, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τιμητική εκδήλωση για τη γυναίκα αθλήτρια με αναπηρία που διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), παρουσία του Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και της συζύγου του Πρωθυπουργού κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.


Η εκδήλωση με τίτλο «Με Γυναικείο Αποτύπωμα» πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο πρόσωπο της Παραολυμπιονίκη της Αθήνας, Παρασκευής Καντζά, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ τίμησε την αθλήτρια με αναπηρία που είναι εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα. Το βραβείο που απένειμε ο Περιφερειάρχης Αττικής, παρέλαβε για λογαριασμό της Παρασκευής Καντζά ο κ. Χρήστος Κορομηλάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, η Λουκία Κεφαλογιάννη Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα, ο  Θάνος Μωραΐτης, Τομεάρχης Αθλητισμού & Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Μάρα Κουκουδάκη , Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού & Μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Γεώργιος Ιωαννίδης, Μέλος Τομέα Αθλητισμού ΚΚΕ, η Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλετής ΜΕΡΑ25, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, εκπρόσωποι της Παραολυμπιακής και Ολυμπιακής Επιτροπής, των αναπηρικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών σωματείων και οργανισμών κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η αθλήτρια της ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, ως πρέσβειρα του #BEACTIVE, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στον ρόλο που επιτελεί ώστε να παροτρύνει τα νέα παιδιά ν` ασχοληθούν με την άσκηση και τον αθλητισμό και η βραδιά έκλεισε με την ανάδειξη πέντε γυναικών από τον χώρο των επιστημών, της μουσικής, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας σε Πρέσβειρες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.


Γ. Πατούλης: Είστε το πρότυπο που η κοινωνία μας χρειάζεται, για την πρόοδο και την συλλογική μας ανθεκτικότητα


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλες τις Γυναίκες που αναδείχθηκαν Πρέσβειρες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά και όλες τις γυναίκες με αναπηρία που έχουν καταφέρει, σπάζοντας κάθε στερεότυπο να κάνουν τη χώρα  μας περήφανη, επισημαίνοντας πως με στη στάση τους αποδεικνύουν πως η θέληση, μπορεί να κάνει το αδύνατο, δυνατό. Συνεχάρη ωστόσο και τους γονείς όπως και τους φροντιστές των ατόμων με αναπηρία για το παράδειγμα  προσφοράς και αφοσίωσης που δείχνουν.

Αναφερόμενος στις γυναίκες παραολυμπιονίκες τόνισε πως είναι το πρότυπο που η κοινωνία μας χρειάζεται, για την πρόοδο και την συλλογική μας ανθεκτικότητα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τη σημερινή ημέρα, στις 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Γυναίκα ως κορυφαία πηγή δύναμης για να επιβιώσει ο κόσμος μας. Κι όπου κι αν στρέψουμε φέτος το βλέμμα μας, η γυναίκεια φιγούρα, παραμένει το σύμβολο του αγώνα για τη ζωή. Από τις γυναίκες που, εν μέσω αεροπορικών επιδρομών εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, την Ουκρανία, με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αγκαλιά∙ μέχρι, ακόμη και εκείνες που πολεμούν, ή λαμβάνουν αποφάσεις, εκείνες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής, αλλά και στο πεδίο, στην διάσωση, στην ενημέρωση. Υποκλινόμαστε στο άκαμπτο θάρρος και το κουράγιο που οι γυναίκες σήμερα κομίζουν στον ματωμένο κόσμο του πολέμου. Και είναι η δική τους κραυγή, οι δικές τους εκκλήσεις, των Ουκρανών γυναικών, που η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος πρέπει να ακούσει με σεβασμό και προσοχή».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η εκδήλωση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρβασης και επιτυχίας, για τις γυναίκες στις σύγχρονες κοινωνίες και αναφερόμενος στις γυναίκες αθλήτριες με αναπηρία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Yποκλινόμαστε στο προσωπικό  ταξίδι της προσπάθειας, που Έκανε το Αδύνατο Δυνατό, «αλλάζοντας τον κόσμο»∙ στα μάτια και την ψυχή κάθε γυναίκας με Αναπηρία στον πλανήτη».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε:


«Ως Περιφέρεια Αττικής, την 8η Μαρτίου , -και όλο το χρόνο-, τιμούμε με δέος τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και ξεχώρισαν∙ και ιδιαίτερα τις γυναίκες αθλήτριες με Αναπηρία.

Σ΄αυτό το πλαίσιο έχω την χαρά, λοιπόν, να προσμένω και εγώ μαζί σας, με λαχτάρα, την ολοκλήρωση του Παραολυμπιακού  Αθλητικού  Κέντρου  στη Ραφήνα. Για το οποίο, με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με αποφασιστικότητα, ώστε να γίνει πράξη. Ένας μεγαλεπήβολος στόχος για  την διοίκησή μας στην Π.Α∙ που με την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μας, θα διατεθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες με Αναπηρία, της Αττικής και της χώρας μας.

Το Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρου Ραφήνας- Πικερμίου, με προϋπολογισμό 36,171 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021 -2027. Και θα φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς. Θα περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές.

Στις ημέρες που ζούμε, – υπό τη φρίκη του πολέμου, τις απειλές της Κλιματικής Κρίσης, και τις δραματικές απώλειες της κοσμοϊστορικής πανδημίας,-, πιστεύουμε βαθιά ότι τα παραολυμπιακά αγωνίσματα, αποτελούν τη φωτεινή νησίδα∙ όπου συναντά κανείς την Αγάπη∙ αλλά και τη δύναμη που χαρίζει η πίστη».

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης η Διευθύντρια Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ειρήνη Καρυδά, η οποία αναφέρθηκε στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του Μαστού και στην προσφορά της επιστήμης στις αθλήτριες, ενώ προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Ευαγγελίας Νίκου, η οποία ως γνωστόν συμμετέχει στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στις αθλήτριες που βρίσκονται στην Α` κατηγορία του Σχεδιασμού των Θερινών Ατομικών και Ομαδικών Αθλημάτων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *