Τι λένε οι σεισμολόγοι μετά τα συνεχή Ρίχτερ που αναστάτωσαν την Εύβοια! Αισθητές οι δονήσεις και στην Αθήνα

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 13,3 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες στην Εύβοια.


Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται. Επισήμανε ότι η περιοχή δεν έχει ξαναδώσει μεγάλο σεισμό και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα. Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζέται πολύ καλή αξιολόγηση. Ήταν επιφανειακός σεισμός και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί»


Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ωστόσο κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δήμου όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην Κάρυστο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *