Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο «χτύπημα» του εγκέλαδου στην Κρήτη!

Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:08 στον θαλάσσιο χώρο 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Άρβης.


Όπως δήλωσε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν νότια της Κρήτης και έγινε αισθητός  στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα έχει επιπτώσεις στα κτίρια της περιοχής. Αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός κυρίως στηριζόμενος στο εστιακό βάθος της δόνησης, αποκαλώντας το «ασπίδα» για μετασεισμική δραστηριότητα. Ο καθηγητής Γεωλογίας, διαβεβαίωσε δε πως, η σημερινή δόνηση «δεν συσχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αλλά έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα». Ο Άκης Τσελέντης, φάνηκε πιο επιφυλακτικός και εξήγησε πως το επίκεντρο ήταν στα όρια του νησιού με τη θάλασσα. Εκεί οι σταθμοί θα ερευνήσουν κι αν υπάρχουν ρήγματα στην άμμο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *