Τι λένε οι σεισμολόγοι για το «μπαράζ» των ρίχτερ στην Κρήτη!

Οι χθεσινοί σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους 19 άνω των 5 Ρίχτερ που έχουν σημειωθεί από τις αρχές του χρόνου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί δεν εμπνέουν ανησυχία καθώς είναι υποθαλάσσιοι σε μεγάλο βάθος μακριά από τη στεριά.


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Βασίλη Καραστάθη ο οποίος μίλησε στο protothema.gr οι σεισμοί αυτοί έγιναν ακριβώς στο σημείο όπου βυθίζεται η αφρικανική πλάκα και δεν έχουν καμία σχέση με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου με μέγεθος 6 Ρίχτερ. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς εξήγησε ότι και οι δυο σεισμοί δεν εμπνέουν ανησυχία και είναι συνηθισμένοι για το ελληνικό τόξο.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος σεισμός «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου» ενώ η περιοχή αυτή «έδινε κάποιους μικρούς σεισμούς». Τέλος ο κ. Τσελέντης υπογράμμισε πως «η ευρύτερη περιοχή έχει μία έξαρση αλλά ευτυχώς σημειώνονται μεσαίου μεγέθους σεισμοί στη θάλασσα», ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν βλέπω να ενεργοποιούνται άλλα ρήγματα εξαιτίας αυτού το σεισμού».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *