Θάνατος 8χρονης στο Κερατσίνι: Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι, η οποία σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.


Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όταν εγκλωβίστηκε στη συρόμενη πόρτα βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου.

Όλοι θυμόμαστε τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με το κοριτσάκι να είναι σφηνωμένο επί 20 λεπτά, μέχρι να τη δει ένας υπάλληλος, αλλά και την εικόνα της να παραμένει στο έδαφος και την πόρτα να ξανακλείνει επάνω της, μετά από ώρα και τελικά το ΕΚΑΒ να καταφθάνει μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά.   

Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα
Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών.


Επίσης αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμάκι της άτυχης 8χρονης.


Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος, της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση, η ποινική αποτίμηση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, κατατείνει προς την αμέλεια.

Θα πρέπει δηλαδή να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται.

Πλέον αναμένεται και η νομική αντίδραση της οικογένειας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *