Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον Άγιο Δημήτριο στη συνάντηση Πατούλη – Ανδρούτσου

Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και η ένταξη νέων έργων και υποδομών,  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Δήμαρχου Μ. Ανδρούτσου. Συνολικά τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και το ΠΕΠ στην περιοχή έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά  τα 10 εκ. ευρώ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν η Εντεταλμένη Νεανικής Επιχειρηματικότητας  Γ. Αδαμοπούλου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Α. Αδαμόπουλος συζητήθηκε και η χρηματοδότηση του έργου προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί  από την Περιφέρεια Αττικής και ο προϋπολογισμός του είναι 586.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα Έργα Διαμόρφωσης της Λ. Αγίου Δημητρίου, στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και στην περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού Μετρό «Άγιος Δημήτριος».

Η Δήμαρχος Μ. Ανδρούτσου ευχαρίστησε θερμά τον Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη δημιουργική συνεργασία και επισήμανε ότι τα οφέλη για τους πολίτες είναι σημαντικά όταν αυτή η συνεργασία μετεξελίσσεται σε συγκεκριμένα έργα.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων, εξέφρασε την ικανοποίηση του και επισήμανε τόνισε ότι «η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού». Ο  Γ. Πατούλης επιπλέον εξήρε την προσφορά και το έργο της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου προς τους πολίτες, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθειές, της Εκκλησίας και θα συνεχίσει να συμβάλει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρό τους το συνάνθρωπο.  «Με στοχευμένες δράσεις ενισχύουμε τις βιοκλιματικές υποδομές, ενώ θωρακίζουμε και διευκολύνουμε την κινητικότητα. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και διευκολύνουν την βιώσιμη κινητικότητα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *