Τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του αποτρόπαιου εγκλήματος, που διέπραξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, συναισθηματικά φορτισμένος μετά από την μαραθώνια απολογία του, ζητά ο ίδιος την τιμωρία του.


Στα πρώτα του λόγια, μετά από το τέλος της συνεδρίασης,  στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε «καταστράφηκαν τα πάντα. Η συγχώρεση δεν υπάρχει καν σαν λέξη. Η συγχώρεση είναι πολύ μικρή λέξη για αυτό το οποίο έγινε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να με συγχωρήσει και πώς. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Δολοφόνησα τη σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς. Καταστράφηκα κι ο ίδιος».

Την Δευτέρα, τον λόγο θα πάρει πρώτη η Εισαγγελέας και θα κάνει την πρότασή της σχετικά με την κατηγορία. Την σκυτάλη θα πάρει η πολιτική αγωγή και οι φιλοζωικές εταιρίες και στο τέλος θα μιλήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, δηλώνει πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομολογημένη πράξη. Δεν έχουμε άρνηση, δεν έχουμε κάτι άλλο για να κρυφτούμε μέσα από στοιχεία. Άρα, ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε ορισμένα πράγματα και γεγονότα, τα οποία πυροδότησαν την όλη κατάσταση. Και αυτά θα κριθούν».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1


Όπως εξήγησε ο συνήγορος του δεν θα ζητηθούν από μέρος του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.


«Ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά κι εγώ δεν θα το ζητούσα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο πιλότος είπε ότι, δεδομένου της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».

Να σημειωθεί ότι, αν αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, «σπάνε» τα ισόβια.

Σε σχετικό ερώτημα, απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δεν συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής. Δηλαδή, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού στη νεκρή μητέρα του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή για το έγκλημα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *