Συνελήφθη στη Βοιωτία ο αρχηγός σπείρας με πάνω από 4.000 χασισόδεντρα στην Ανδρίτσαινα

Για περισσότερο από ένα χρόνο κατάφερνε να παραμένει άφαντος ο αλλοδαπός αρχηγός της σπείρας που καλλιεργούσε φυτεία με 4.325 δενδρύλλια κάνναβης, η οποία είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2021 στην Ανδρίτσαινα. Το απόγευμα της Τετάρτης, όμως, συνελήφθη σε περιοχή της Βοιωτίας, όπου κρυβόταν.


Ο αλλοδαπός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και της Ο.Π.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ηλείας. Ωστόσο, αναζητούνται ακόμη τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας συνεργοί του. Όλοι μαζί κατηγορούνται για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από κοινού και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και 763 φυντάνια και είχε υπολογιστεί ότι από την διακίνηση της κάνναβης θα αποκόμιζαν γύρω στα 1.500.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει ψηλότερα από τον χώρο της φυτείας δύο παρατηρητήρια όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ μέσα σε πυκνή βλάστηση είχαν στήσει ένα πρόχειρο παράπηγμα, όπου βρέθηκαν τρόφιμα, μια φιάλη υγραερίου και ρούχα. Στα παρατηρητήρια είχαν βρεθεί μια κυνηγετική καραμπίνα και 25 φυσίγγια, μια ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, φορτιστές κινητών, πλαστικά μπουκάλια, ρούχα και τρόφιμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *