Συγκλονίζει η δεύτερη γυναίκα που κατηγορεί τον Φιλιππίδη για βιασμό: «Έπεσε πάνω μου σαν άγριο θηρίο! Φώναζα»  

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του βιασμού της, όπως η ίδια καταγγέλλει, από τη δεύτερη γυναίκα που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη.


«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στον μηρό περίπου».

Με αυτά τα λόγια συνέχισε σήμερα να περιγράφει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, την απόπειρα βιασμού που έχει καταγγείλει ότι υπέστη το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» από τον Πέτρο Φιλιππίδη, η δεύτερη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό στη Δικαιοσύνη για σεξουαλική κακοποίηση. Η νεαρή γυναίκα που ξεκίνησε χθες να καταθέτει στο δικαστήριο αλλά η κατάθεση της διεκόπη γιατί ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, είπε σε δικαστές και ενόρκους ότι παθαίνει κρίσεις πανικού και ότι σήμερα θα ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Συνεχίζοντας από το σημείο που διέκοψε χθες, όταν ο Πετρος Φιλιππιδης είχε ήδη ορμήσει επάνω της, όπως είχε καταθέσει, η καταγγέλλουσα ανέφερε σήμερα στην κατάθεσή της τα εξής: «Διαπίστωσα ότι η πόρτα (σ.σ. στο καμαρίνι) ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά «αααααα». Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» σημείωσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της φώναξε: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Η μάρτυρας μίλησε όμως και για τα τηλεφωνήματα που δεχόταν από τον κατηγορούμενο, δέκα ημέρες μετά. Συγκεκριμένα, είπε: «Όταν δεν σήκωνα το τηλέφωνο, μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Κι εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει πού είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου, με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μην τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό τον λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».


Συνεχίζοντας η 39χρονη, αναφέρθηκε και σε εμπόδια που δημιούργησε ο κατηγορούμενος σε μελλοντικές συνεργασίες της. Συγκεκριμένα είπε: «Πήγα σε ένα κάστινγκ στο mega για τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα». Είχα περάσει από όλα τα στάδια. Μου λένε σε θέλουμε για το ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα! Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος κι δε θα είμαι στη σειρά. Λέω συμβαίνουν αυτά, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου.


Μετά με πήραν για την σειρά «Βασιλιάδες» πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει το ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει διάλεξαν άλλη κοπέλα. Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. «Σε προτείναμε και για άλλο ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν όχι» μου είπαν στο τηλέφωνο».

Μάλιστα, η μάρτυρας ανέφερε πως ένα έτος μετά χτύπησε ξανά το τηλέφωνο της και ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει «είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. ….Του είπα τι συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του», κατέθεσε.

Πρόεδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Δεν θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του να βλέπει πού δουλεύω για να με κόβει. Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομα μου, όπως στα σίριαλ του mega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.


Η κοπέλα ανέφερε ακόμη πως είχε πει σε μια φίλη της τι είχε συμβεί με τον Π. Φιλιππίδη και μάλιστα τις στιγμές εκείνες έλαβε στο κινητό της ένα μήνυμα που ο κατηγορούμενος της έλεγε «την επόμενη φορά, δε θα σε αφήσω».

Η γυναίκα υποστήριξε πως εξαιτίας του περιστατικού αυτού οδηγήθηκε στο χωρισμό με τον τότε σύντροφο της, στον οποίο δεν τολμούσε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί. Μίλησε ακόμη για την ενόχληση της για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για ένα ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι ένα χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις».

Εισαγγελέας: Μεγαλώσατε σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον καταλαβαίνω από αυτά που είπατε. Σας συμβαίνει αυτό το περιστατικό στα 27. Φαντάζομαι δεν μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο. Ο πατέρας σας είναι γιατρός. Συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό και δεν τους το είπατε. Σε ανθρώπους που είχατε τόσο ζέστη σχέση;

Μάρτυρας: Ήταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω. Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε «πού το έστειλα το παιδί μου!». Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους ότι δεν με προστάτευσαν. Επίσης φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου.

Εισαγγελέας: Δηλαδή;

Μάρτυρας: Μήπως τον δείρει, μήπως πάει στο θέατρο για φασαρία; Μήπως πάει στην αστυνομία; Φοβόμουν μη γίνει θέμα από τους γονείς μου και μετά θεωρούσα ότι οι άλλοι δε θα με πίστευαν.

Εισαγγελέας: Πότε το έμαθε η οικογένειά σας;

Μάρτυρας: Τώρα το έμαθε που έκανα την καταγγελία.

Εισαγγελέας: Στον ψυχίατρο γιατί δεν το αναφέρατε;

Μάρτυρας: Έχετε δίκιο, αλλά το μυαλό μου δεν σκεφτόταν καθαρά. Αν σκεφτόταν καθαρά θα έπρεπε να παω κατευθείαν στον ιατροδικαστή. Οτιδήποτε πίστευα ότι μπορεί να οδηγήσει στο να μαθευτεί, με τρόμαζε.

Εισαγγελέας: Πώς πήρατε απόφαση για την καταγγελία;

Μάρτυρας: Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατωρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγος μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα όταν μίλησαν οι τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *