Στον εισαγγελέα ζευγάρι αρνητών που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Στον εισαγγελέα Λασιθίου θα οδηγηθεί ζευγάρι γονέων στην Κρήτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο, αντιδρώντας στους κανόνες που ισχύουν για την πανδημία.


Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το ζευγάρι αρνητών βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο και την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού οι δύο αρνητές γονείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή του σχολείου αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας, εξακολουθούν να κρατούν τα δυο τους παιδιά στο σπίτι αρνούμενοι να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο λόγω πανδημίας.

Οι δυο γονείς εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, την ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους.

«Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα από δω και πέρα η υπόθεση περνά στα χέρια του Εισαγγελέα Λασιθίου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μαρκάκης. Ο ίδιος ελπίζει έστω την Δευτέρα οι δυο γονείς να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν να στερούν το σχολείο από τα δυο παιδιά.

Στο μεταξύ, στέλνει πλέον το παιδί του στο σχολείο αρνητής γονέας στην Ιεράπετρα, ο οποίος άλλαξε γνώμη μπροστά στον φόβο των κυρώσεων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *