Στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Τη δοξολογία στην Μητρόπολη και ακολούθως την στρατιωτική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε  ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επικεφαλής και εκπροσώπων κομμάτων αλλά και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο των 201 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.


Ο περιφερειάρχης Αττικής υποδέχτηκε στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, μαζί με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αθ. Μπούρα και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Εντός του μητροπολιτικού ναού την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που χοροστάτησε στην δοξολογία.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπ. Άμυνας της Κύπρου Χ. Πετρίδης, ο Υπ. Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Υφ. Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, ο Ευρωβουλευτής Γ. Κυμπουρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Γ. Κατρούγκαλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, ο ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κ. Φλώρος, ο Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας Δημ. Σκαλτσούνης, ο Πρόεδρος του Ελεγχτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μ. Γεωργίου, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκης και άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της οποίας προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου.


Στην εξέδρα των επισήμων παρακάθισαν επίσης η Γαλλίδα Yπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, που τίμησε με την παρουσία της τις φετινές εκδηλώσεις.


 πρέσβεις, επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κα.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Πριν από 201 χρόνια, οι Έλληνες άνοιξαν την πιο λαμπρή σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, ξεκινώντας έναν αγώνα που έμελε να αλλάξει την τύχη των Βαλκανίων.

Μόνοι απέναντι σε έναν αριθμητικά και στρατιωτικά υπέρτερο δυνάστη, με τις διεθνείς συμμαχίες να καταπνίγουν εν τη γενέσει κάθε απελευθερωτικό κίνημα, πέτυχαν αυτό που φάνταζε ως ακατόρθωτο: να κάνουν παγκοσμίως γνωστά τα δίκαια αιτήματα τους, να μετατρέψουν υπέρ τους τη διεθνή κοινή γνώμη, να καταφέρουν περίτρανες νίκες απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές να στρατιωτικές μηχανές της εποχής και να δημιουργήσουν τελικά το πρώτο εθνικό κράτος στο μαλακό υπογάστριο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με σταθερή πίστη στις αξίες της ελευθερίας, του ανθρωπισμού, της εθνικής αξιοπρέπειας, με γενναιότητα απέναντι και στον πιο μεγάλο κίνδυνο, με ευφυή διαχείριση των διεθνών συσχετισμών και προσηλωμένοι στους στόχους και τις αρχές της Επανάστασης, οι Έλληνες κέρδισαν την ανεξαρτησία τους και άνοιξαν τον δρόμο για την απελευθέρωση των λαών που στέναζαν κάτω από τον πολύχρονο ζυγό του βαρβάρου κατακτητή.


Δύο αιώνες μετά, η φλόγα του 1821 είναι ζωντανή, δυνατή και φωτίζει τον δρόμο όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της απολυταρχίας.

Η Ελληνική Επανάσταση, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας, ότι οι Έλληνες θα πράξουμε όποια θυσία απαιτηθεί για να υπερασπιστούμε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά που μας κατέλειπαν οι ένδοξοι αγωνιστές μας.

Ζητώ η Ελλάδα μας.

Ζητώ η ελευθερία».

Δείτε τη δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής στο παρακάτω link:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *