Στήριξη Πατούλη στη Ναυπηγική Βιομηχανία από το βήμα του ΕΒΕΠ

Στα σημαντικά βήματα που σημειώνονται στο ναυπηγικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναγέννησης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με θέμα «Το Μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας».


Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της  έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

«Η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων που μπορούν βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας εργάστηκαν με επαγγελματισμό και παρείχαν σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας. Παρά την κλιματική και ενεργειακή κρίση και την πανδημία, η Κεντρική Διοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, τα επιμελητήρια, οι εργαζόμενοι, οι τοπικές κοινωνίες και ο επιχειρηματικός κόσμος, εργάζονται συντονισμένα και αυτό διαφαίνεται στην πράξη. Μέσα από μια τέτοια συνεργασία επιτυγχάνονται ιδιαίτερα θετικά βήματα στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης. Σημαντικά βήματα γίνονται και εδώ στον Πειραιά, ο οποίος με δήμαρχο το Γ. Μώραλη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Η Περιφέρεια σε στενή συνεργασία με τον δήμο έχει δρομολογήσει  τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Οι υπηρεσίες μας σε ζητήματα που αφορούν τα ναυπηγεία παρακολουθούν εντατικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επενδύουμε στις υποδομές και την ανακύκλωση δημιουργώντας περιβάλλον αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών των Ναυπηγείων με γνώμονα την αύξηση του κύκλου εργασιών των εταιρειών του κλάδου αλλά και την λιγότερη όχληση των συγγενών στη δραστηριότητα κοινωνιών».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύθηκαν στελέχη του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού τομέα, ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε και στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την προσφορά του και τη στήριξη των επιμελητηρίων.


Στο συνέδριο πραγματοποίησαν χαιρετισμό, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκης, κ.α. Τον κ. Πατούλη συνόδευε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ν. Παπαγεωργίου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά, διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ήταν υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *