Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα – Διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία

 

 

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν ξεκινήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, Τετάρτη 27/3/24, 12:00μ.μ. – 3:00 μ.μ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στο Υπουργείο Υγείας.

«Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η ΟΕΝΓΕ σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους ήδη συντάσσει και νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24 περί «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων. Η ΟΕΝΓΕ επίσης ενημερώνει πως με παρόμοιο τρόπο θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα σε κάθε νοσοκομείο, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καλώντας τους γιατρούς μέλη της σε αποχή από τα απογευματινά χειρουργεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση απαιτεί:


Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *