Σοκάρει ο δολοφόνος του Νίκου Κάτσικα: Κάναμε σεξ, δεν με πλήρωσε, τον σκότωσα και τον έκλεψα

Σοκαριστική είναι η ομολογία του Αιγύπτιου ντελίβερι ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε και εν συνεχεία έκλεψε τον Έλληνα δημοσιογράφο Νίκο Κάτσικα στο Κάιρο.


Όπως ισχυρίστηκε, το έγκλημα ήταν σεξουαλικής φύσεως.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο διανομέας που συνελήφθη για το έγκλημα του Νίκου Κάτσικα, ομολόγησε την πράξη του.

Η σοκαριστική ομολογία του δράστη
Η αστυνομία συνέλαβε τον διανομέα φαγητού, ο οποίος επιβεβαίωσε στην ανάκριση ότι συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με όσα είπε ο συλληφθείς, αντάλλαξε το τηλέφωνό του με τον δημοσιογράφο και ο τελευταίος τού τηλεφώνησε και τον κάλεσε στο διαμέρισμά του λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους, όπως μεταδίδει το elrai.net.

Ο κατηγορούμενος λέει ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Κάτσικα, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Όταν ο διανομέας απάντησε ότι είναι φτωχός, το θύμα φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.


Σύμφωνα πάντα με την ομολογία του δράστη, συναίνεσε και έκανε δύο φορές σεξ, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά διαπληκτίστηκαν και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Ahram.


Ο διανομέας ομολόγησε ότι μετά τον θάνατο του Κάτσικα άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε.


Η σορός του δημοσιογράφου είχε εντοπιστεί στο διαμέρισμά του στην περιοχή Σέιχ Ζαγιέντ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο Κάτσικας συζούσε στο διαμέρισμα με την αδελφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα του φόνου.

Νίκος Κάτσικας: Είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής, τον αναζητούσαν
Η Εισαγγελία του Καΐρου ανέφερε ότι η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Κάτσικα έγινε γνωστή την περασμένη Κυριακή. Σήμερα, αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσαν ότι πρόκειται για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία και λίγο αργότερα έγιναν γνωστές οι παραπάνω λεπτομέρειες γύρω από τη φύση του εγκλήματος.


Ο γεννημένος το 1966 δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο, συνεργάτης της ΕΡΤ και κυπριακών δικτύων επί σειράν ετών, αγνοείτο επί αρκετές ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τον χαμό του δημοσιογράφου.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για τη διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος»,

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας
Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Ήταν αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Νωρίτερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές του ’90, για μια τριετία υπήρξε ανταποκριτής του ρ/σ 9.84 στο Παρίσι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *