Σκρέκας: Έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης – Τι είπε για λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, δικαιούχους επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν γίνονται διακοπές ρεύματος στην καρδιά του χειμώνα, τόνισε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης.


Όπως τόνισε ο υπουργός «Επίσης έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης, τον 15902 όπου όποιος βρίσκεται σε απολυτή οικονομική δυσχέρεια και επανασυνδέεται το ρεύμα του» υπενθύμισε.

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι η Πολιτεία πληρώνει το κόστος επανασύνδεσης και αποπληρώνει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ, το 100% των ληξιπρόθεσμων κι από εκεί και πάνω ένα ποσοστό των παλαιότερων οφειλών.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διευκρίνισε ότι «ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο είναι μόλις 1 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, εμείς επιδοτούμε με 20 ευρώ, δηλαδή 20 φορές παραπάνω από τον ΕΦΚ και επιπλέον 20 ευρώ παραπάνω δίνει η ΔΕΠΑ Αεριού, άρα 40 ευρώ παραπάνω έκπτωση». Στον ηλεκτρικό, πρόσθεσε, ο ΕΦΚ είναι μόλις 5 ευρώ, όταν επιδοτούμε τη μεγαβατώρα με 150 ευρώ.

Για την ελαφρά αποκλιμάκωση στις αγορές ενέργειας, ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για «φωτογραφία της στιγμής», υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *