Με ποιες αλλαγές στο πρωτόκολλο ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία

Όλα κρίνονται στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, όπου και θα τεθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα επί τάπητος προκειμένου οι επιστήμονες να εισηγηθούν και να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα προβούν σε δηλώσεις, ανακοινώνοντας τι θα ισχύσει με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά με επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως εξάλλου είχε αναφέρει και ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν από 2 σε 3 τα self test για τους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αναφορικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που συζητά η κυβέρνηση είναι τα τμήματα να κλείνουν όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών, αντί για 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα.


Επίσης, σε περίπτωση κρούσματος, σε τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι μαθητές και όχι μόνον οι κοντινές επαφές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *