Σφοδρή καταιγίδα πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής

Σφοδρή κακοκαιρία με χαλάζι, βροχή και θυελλώδεις ανέμους πλήττει αυτή τη στιγμή την Αττική.

Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους έντονα, καθώς η καταιγίδα συνοδεύεται από αστραπές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.


Σημειώνεται πως ο καιρός παρουσίασε ραγδαία μεταβολή από το μεσημέρι, η οποία θα διαρκέσει για τις δύο επόμενες ημέρες, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο έχει κινηθεί από το βορρά προς το νότο.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, η επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων βορείων διευθύνσεων και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.

Με ομπρέλες και ζεστά ρούχα θα πρέπει να εφοδιαστούμε και την Πέμπτη (19/05/2022) καθώς ο καιρός θα δείξει τα δόντια του με δυνατές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Χιόνια θα πέσουν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Όμως, από το μεσημέρι ώρες ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.


Η θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση των μεγίστων τιμών της, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *