Πώς η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ο Τζιτζικώστας

Μετά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, η Θεσσαλονίκη θα είναι μία διαφορετική πόλη, τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στη «Μακεδονία» καλώντας τους φορείς του Δημοσίου να συναινέσουν στα κοινά αιτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων και να μην βάλουν φρένο στο σχεδιασμό που αποτελεί ουσιαστικά αιτήματα όλων των πολιτών.


Προαναγγέλλει ότι το επόμενο διάστημα προχωρά η σύσταση ενός φορέα υλοποίησης που θα «τρέξει» το έργο, με στόχο στις αρχές του 2023 να έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το 2024 να αρχίσει η δημοπράτηση κατασκευής των έργων και το 2030 κάτοικοι και επισκέπτες να χαίρονται αυτή τη μεγάλη βόλτα κατά μήκος της θάλασσας.

Για το σύνολο των έργων εκτιμά ότι θα απαιτηθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ. Ο στόχος είναι τα έργα να χρηματοδοτηθούν από το επόμενο ΕΣΠΑ, ορισμένα μέσω ΣΔΙΤ ή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Είναι το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα αλλάξει την ταυτότητα της πόλης και θα φέρει επισκέπτες και επενδύσεις στην περιοχή μας» γράφει σε ανάρτηση του

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *