Πέθανε ο 13χρονος στην Πάτρα μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο

Η είδηση για τον θάνατο του 13χρονου Παναγιώτη Αγγελόπουλου που πέθανε στην Πάτρα, μετά τη γενναία μάχη, που έδινε επί 3 χρόνια με τον καρκίνο σκόρπισε θλίψη σε όλη την κοινωνία της πόλης.


Το παιδί νοσηλευόταν για μέρες στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (2/4).

Η κατάσταση του παιδιού είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες με τους θεράποντες ιατρούς του Παιδοογκολογικού Τμήματος Αγλαΐα Κυριακού να του δίνουν μόνο λίγες μέρες ζωής. Ο Παναγιώτης ωστόσο πάλευε να κρατηθεί στη ζωή και «άντεχε» περισσότερο καιρό απ’ όσο του έδιναν.

Έζησε τον χωρισμό των γονιών του σε μικρή ηλικία και αποτέλεσε στήριγμα για τη μητέρα του. Ο Παναγιώτης αγκάλιασε με αγάπη τον αδελφό που απέκτησε από τον γάμο της μητέρας του με τον νέο της σύζυγο, ο οποίος τον φρόντισε ως δικό του παιδί. Αλλά με την αγάπη πλαισίωσε και τα άλλα δύο αδέλφια του από τον γάμο του πατέρα του, ο οποίος επίσης δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του γιου του.

Ο Παναγιώτης έζησε με πολλή αγάπη και φροντίδα που του πρόσφεραν απλόχερα οι γονείς του, οι γιαγιάδες και οι παππούδες του. Οι γονείς του αναζητούσαν θεραπευτική λύση σε κάθε γωνιά της γης μέχρι την τελευταία του στιγμή.


Σε όλη του την περιπέτεια είχε δίπλα του τη μεγάλη οικογένεια της «Φλόγας», όπως και τη γιατρό του Συλλόγου Αφροδίτη Γκινοπούλου, η οποία του πρόσφερε κάθε δυνατή φροντίδα τόσο κατ’ οίκον όσο και στο ΠΓΝΠ. Αξιοσημείωτη είναι και η φροντίδα που του επιφύλαξε το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου.


Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο (3/4) στην Αγία Παρασκευή Πλατανόβρυσης Αχαΐας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *