Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4 – τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στα ανατολικά του Σίδνεϊ για να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους, έχασαν τη ζωή τους, από την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε σε βάρος τους ένας 40χρονος, ο οποίος λίγο αργότερα έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.


Η αστυνομία και οι νοσοκομειακές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν πως τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και ένας άντρας, ενώ μεταξύ τους βρίσκεται μια 38χρονη μητέρα, η οποία βρέθηκε – μαζί με το 9 μηνών μωρό της – στον δρόμο του δράστη.

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent’s, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

Στο μεταξύ, στην τελευταία ενημέρωση που παρείχε η Αστυνομία του Σίδνεϊ, τόνισε πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο 40χρονος δράστης, ο οποίος ευθύνεται για τις δολοφονίες στο εμπορικό κέντρο, είχε τρομοκρατικά κίνητρα ή ιδεολογία.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, σκοτώθηκε από μια γυναίκα αστυνομικό στον τόπο του εγκλήματος. Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι ενεργούσε μόνος του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε εξέλιξη» ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.


Η σημερινή είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην πολιτεία του Σίδνεϊ μετά τον εμπρησμό στο γηροκομείο Quakers Hill το 2011, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *