Πάτρα: Ξεσπά η μάνα που έχασε τα τρία κοριτσάκια -“Ας ψάξουν οτι θέλουν”

Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια, μέσα σε διάστημα 3 ετών, στην Πάτρα.


Η μητέρα των τριών κοριτσιών, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορηθεί για το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Τζωρτζίνας. Εξέφρασε μάλιστα την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο καθώς – όπως είπε – το κοριτσάκι της πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει και νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιον λόγο;», σημειώνει. Παρακάλεσε επίσης«να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά της όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους… να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ότι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας» δηλώνει η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγγου. 

Οι καταθέσεις των οικογενειακών γιατρών, αλλά και τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεως στις σορούς του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε πριν από λίγες ημέρες και των δυο αδερφών της που πέθαναν τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για κάθε θάνατο έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες, ενώ θα κληθούν για εξέταση και οι γονείς των τριών κοριτσιών.

To άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα – Είχε πάθει και πέρυσι ανακοπή καρδιάς


Όπως μετέδωσε το Mega,υπήρξε κι άλλο περιστατικό με τη μικρή Τζωρτζίνα, το οποίο δεν είχε τραγική κατάληξη, καθώς τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα, ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο και συνοδευόμενη από τη μητέρα της.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή έναν μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 7 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.

Ξαφνικά, και ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο (σ.σ. «απουσίαζαν οι γιατροί, την συνόδευε η μητέρα της» ανέφερε το ρεπορτάζ) έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μέσα σε οκτώ λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, της τοποθετήθηκε απινιδωτής -σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, που φρόντισε την Τζωρτζίνα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας, δήλωσε πως είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις για την τοποθέτηση απινιδωτή, το 2021.


«Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

«Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ’ οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» προσέθεσε.

Πριν από ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2022, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας και κατέληξε στις 29 του μηνός, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως «είναι νωρίς ακόμα για εκταφή. Δείγματα έχουν σταλεί για τοξικολογικές, ιστολογικές και, πιθανά, γενετικές εξετάσεις»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *