Πάτρα – Revenge porn: Είχαν χωρίσει τα ροζ αρχεία σε… κατηγορίες – Εκβιαστικά μηνύματα που σοκάρουν

Σε κλειστές ομάδες του Telegram, που έφταναν μέχρι και τα 1.330 μέλη, χρήστες με ψευδώνυμα “πόσταραν” γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών, αναζητώντας περισσότερο υλικό, για να το “αξιοποιήσουν” στο μεγάλο κύκλωμα του μαζικού revenge porn που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να εκβιάσουν τα θύματά τους.


“Παίζει να έχει κάποιος όλες τις φώτο από αυτήν; Τις ψάχνω πολύ καιρό αλλά τίποτα…”. Το συγκεκριμένο αίτημα είδαν περισσότεροι από 130 χρήστες, που ήταν συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα στην σελίδα.

 
Κάποιοι άνδρες, κρυμμένοι και πάλι πίσω από ψευδώνυμα όπως “Μήτσος” ή “σούπερ Μάριο”, ζητούν περισσότερες πληροφορίες για να εντοπίσουν το μικρό κορίτσι, που εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο και βρέθηκε να “φιγουράρει” εν αγνοία της σε ροζ σελίδες.

 
Μόλις την εντοπίσουν, πάλι μέσα από ψεύτικα προφίλ θα της στείλουν απανωτά μηνύματα στα social media, όπως έκαναν σε μια 22χρονη κοπέλα από την Πάτρα.


“Μου ερχόντουσαν μηνύματα απανωτά. Από ανθρώπους που δεν τους γνώριζα και δεν με ξέρανε. Με κακοχαρακτηρίζανε με αισχρόλογα”, δήλωσε θύμα του revenge porn.


Και απειλές
“Μου έστελναν κι άλλοι ότι ‘αν δεν μου στείλεις κι άλλες, θα σε κάνω ξεφτίλα με τις φωτογραφίες σου. Θα τις στείλω παντού’”, ανέφερε.


Η στιχομυθία είχε ως εξής:

-Στείλε ό,τι λέω.
-Όχι δεν θέλω.
-Εφόσον δεν στέλνεις, ανεβάζω κι αυτά που έχεις στείλει ήδη. Θα σε κάνω ρόμπα παντού.

“Μου έστελναν μηνύματα από άκυρα προφίλ, μου έφτιαχναν διάφορα προφίλ στο Tinder. Είναι μια εφαρμογή – αν τη γνωρίζετε – γνωριμιών. Και μου έστελναν στο Facebook ότι μιλάμε και χάθηκες”, ανέφερε θύμα revenge porn.


Τις κατηγοριοποιούσαν
Το έγκλημα ήταν τόσο καλά οργανωμένο, που μερικοί είχαν φτάσει στο σημείο μέχρι και να χωρίσουν σε κατηγορίες το ροζ υλικό, το οποίο εμπλουτιζόταν κάθε μέρα από τα μέλη των κλειστών ομάδων.


“ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ. Η ομαδική είναι μόνο για τις χοντρές κορμάρες. Στείλτε Ελληνίδες και από το εξωτερικό. Πρέπει να είναι άτομα 18+”.

Άλλες τις κατηγοριοποιούσαν ανάλογα με την περιοχή, όπως στην ομάδα “ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΕΣ”.

“Σε επικοινωνία για να κατεβούν και ‘τι είναι αυτά τα πράγματα’ έχουν γίνει και κάποιοι εκβιασμοί αλλά έμμεσοι, και δεν τα κατεβάζουν. Είτε ο πρώην μου λέει ‘έλα να βρεθούμε από κοντά, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε’ – τέτοιου τύπου εκβιασμοί”, δήλωσε άλλο θύμα revenge porn.

Περισσότερες από 140 γυναίκες έχουν πέσει θύματα αυτού του μαζικού revenge porn, που έχει συνταράξει τη χώρα. Άλλες έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία.

“Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Δεν αντέχω άλλο”, δήλωσε η 21χρονη Κέλλυ.

“Δεν έχω ξανακάνει σχέση από τότε. Δύσκολα εμπιστεύομαι πια ανθρώπους”, είπε η 28χρονη Σοφία.

“Ζω σε μία ψυχική φυλακή”
Η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μετέφερε στο MEGA τα συγκλονιστικά λόγια μίας νεαρής κοπέλας, που ήταν ανάμεσα στα θύματα του revenge porn.

“Μία από αυτές τις κοπέλες, μου έκανε μία δήλωση ψυχής, ότι μπορεί να μην έχει κακοποιηθεί σωματικά, αλλά είναι σαν να βιάζουν κάθε μέρα τη ψυχή της”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

“”Ζω σε μία ψυχική φυλακή”. Φαντάζεστε τι είναι αυτό, να σας το λέει ένα παιδί 22 ετών;”, τόνισε η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως υπήρξε ένα περιστατικό, όπου μία κοπέλα ανακάλυψε πως ο σύντροφός της αντάλλασσε υλικό από τις προσωπικές τους στιγμές με άλλα άτομα επί πληρωμή.

Οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 8 έτη, μια ποινή που δεν αφορά μόνο εκείνους που κατέγραψαν το παράνομο υλικό, αλλά και εκείνους που το διακινούν από κινητό σε κινητό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *