Παρουσία Πατούλη ο απολογισμός στα πρώτα «γενέθλια» του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του πρώτου έτους λειτουργίας και τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, έγινε αναφορά στη δυναμική πορεία του Οργανισμού, ενώ παρουσιάστηκαν και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2022. Επιπλέον έγινε και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού, χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Αττικής, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Διευθυντές Υπηρεσιών, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και συνεργάτες του Αναπτυξιακού Οργανισμού,  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους λειτουργικούς χώρους της νέας έδρας του φορέα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω διαδικτυακής σύνδεσης λόγω των μέτρων προφύλαξης για το COVID-19.

Κατά την ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τη Διοίκηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού για την εξαιρετική πορεία του τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής, λόγω του μεγέθους, της στρατηγικής της σημασίας αλλά και λόγω του μεγάλου πολιτισμικού και πολιτιστικού αποθέματός της, αποτελεί τον πιο βασικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου της χώρας. Το ίδιο και ο Αναπτυξιακός της Οργανισμός που σχεδιάστηκε για να αποτελέσει εργαλείο της ίδιας, των 66 Δήμων της και των ΟΤΑ Α και Β βαθμού. Και είναι ιδιαίτερα ευτυχές ότι μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, η ιδιαίτερα στοχευμένη στρατηγική ανάπτυξης που διαμόρφωσε, γρήγορα κατέδειξε ότι και τη δυναμική έχει και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που απαιτείται για να λειτουργήσει με νέα πρότυπα. Είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο διάστημα, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» θα είναι συνώνυμο με την λειτουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και πρώτος εγώ θα είμαι αρωγός σε αυτό».

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού κ. Νίκος Παπαγεωργίου στη σχετική του ομιλία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός συστάθηκε σε μία μεταβατική περίοδο, ανάμεσα σε δύο διαχειριστικές περιόδους, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική ανάπτυξης και με την εξαιρετική συνεργασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που παραμερίζουν τους διαφορετικούς πολιτικούς άξονες και συμπλέουν στο κοινό όραμα, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» σημειώνει δυναμική πορεία και έργο που αφήνει τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης και της συμπλήρωσης ενός έτους από τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης πραγματοποίησε ολοκληρωμένη παρουσίαση αναφορικά με τα αποτελέσματα, τις δράσεις και τα έργα του Αναπτυξιακού Οργανισμού για το 2021 ενώ έδωσε έμφαση και στον προγραμματισμό για το 2022. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε η «Νέα Μητροπολιτική Αττική κατά το 2021 οργανώθηκε άρτια σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής εφαρμόζοντας συστήματα διαχείρισης και διαδικασιών ενώ σε επίπεδο εργασιών η χρονιά έκλεισε δυναμικά με 8 προγραμματικές συμβάσεις με ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού. Το 2022 ξεκίνησε στον ίδιο εντατικό ρυθμό παραγωγής, με προγραμματισμούς συμφωνιών μελετών και έργων ενώ βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης, προπαρασκευαστικά Ευρωπαϊκά, τομεακά, συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα αναλάβει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για την επόμενη τριετία, ως μέρος του Επενδυτικού Προγράμματος που έχει εκπονηθεί. Ορόσημα στην αναπτυξιακή στρατηγική, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ/νων Σύμβουλος, θα είναι η υποβολή στρατηγικών σχεδίων για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) καθώς και η προετοιμασία για τον ορισμό του Αναπτυξιακού Οργανισμού ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης.


Αναφορά στα πεπραγμένα του Οργανισμού και στους νέους στόχους έγινε και από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Πέτρο Μαμαλάκη. Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής  Γιάννης Σελίμης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Πέππας Νικόλαος, Δημόπουλος Γιώργος, Αντωνάκου Σταυρούλα, Κοσμόπουλος Λευτέρης, Λεωτσάκος Ανδρέας, Γιαννακόπουλος Βασίλειος,  Νάνου Δήμητρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Θεοδωρόπουλος Χρήστος (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής), Αγγελόπουλος Γιώργος  (εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος),  Αδαμόπουλος Σπυρίδων (Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου),  Λεονάρδου Πολυτίμη (εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος),  Αδαμοπούλου Γεωργία (εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος), Βασιλείου Νικόλαος, Γαλανός Γιώργος, Κοντοφάκας Δημήτριος, Κουτσογιαννόπουλος Θεόδωρος (εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος), Λάσκαρη Βασιλική (Περιφερειακή Σύμβουλος),  Χατζηπέρος Παναγιώτης (Περιφερειακός Σύμβουλος), οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Αττικής, Παρασκευοπούλου Αργυρώ, Προκοπιάδου Γεωργία, Χριστακόπουλος Παύλος, Δόλγυρας Ηλίας, Κοκμοτός Ευθύμης, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μίσκα Μαίρη, καθώς και στελέχη και συνεργάτες της Περιφέρειας και του Οργανισμού «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής».  


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *