Ομόνοια: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
 


Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αρχικά μετήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου τους απαγγέλθηκαν οι δύο κατηγορίες και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, υποστηρίζεται ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας. Μάλιστα, φέρονται να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους.

Η 19xρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, υποστήριζαν  πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεσή της. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της βάρδιας τους, εμφανίστηκε η ίδια στο αστυνομικό τμήμα και ένας από τους αστυνομικούς έκλεισε ραντεβού μαζί της. Κι ενώ πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι, έγινε η ερωτική πράξη εντός του οχήματος με έναν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, επικαλούνται στοιχεία από τις κάμερες.
«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους», είχε πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κοπέλα έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διαβάσει τα αποτελέσματά τους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Αυτό που μένει να φανεί είναι αν πρόκειται για την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές υποθέσεις -και θα αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα- ή έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι όντως προέβησαν στη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *