Οδηγίες για τη διενέργεια των self test στα σχολεία που ανοίγουν από αύριο

Ειδικές οδηγίες για τη διενέργεια των self test στα σχολεία εξέδωσε το υπ. Παιδείας.


Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσς τόσο αύριο, όσο και την Παρασκευή τα μαθήματα -στις περιοχές που επλήγησαν και αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων- θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και οδηγίες για τη διενέργεια των self test για τα σχολεία που επαναλειτουργούν.


Συγκεκριμένα, για τα self test αναφέρονται τα εξής:


• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *