Νίκος Τράγκας : Από το καλοκαίρι του έλεγα «Γιώργο εμβολιάσου»

Συγκινημένος και ταυτόχρονα θυμωμένος αισθάνεται για το απρόσμενο φευγιό του Γιώργου Τράγκα, ο ετεροθαλής αδελφός του Νίκος, ο οποίος μιλά για την τελευταία τους επικοινωνία, αλλά και για την απόφαση του αδελφού του να μην εμβολιαστεί ως χρόνια διαβητικός:


«Είχε μια άποψη δική του, πίστευε πως δεν έπρεπε να εμβολιαστεί και το πλήρωσε τελικά με την ζωή του. Από το καλοκαίρι που είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο του είχα πει “Γιώργο εμβολιάσου”. Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Αν με ρωτήσετε φυσικά και είμαι λυπημένος που έφυγε έτσι, αλλά περισσότερο αισθάνομαι πως είμαι θυμωμένος γιατί πήγε τσάμπα. Εξαιτίας της υγείας του έπρεπε να είχε εμβολιαστεί με το που εμφανίστηκε το εμβόλιο. Ήταν γιος γιατρού και έπρεπε να είχε εμβολιαστεί. Δυστυχώς ο Γιώργος δεν άκουγε έκανε το δικό του. Έπρεπε να είχε ακούσει τον γιατρό».

Τα δυο ετεροθαλή αδέλφια είχαν 13 χρόνια διαφορά μεταξύ τους με τον μεγαλύτερο Νίκο Τράγκα να θυμάται πως από μικρός ο Γιώργος είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει δημοσιογράφος:

«Από παιδί ο Γιώργος ήταν επαναστάτης και μάλιστα από μικρός ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια είχαμε λίγο απομακρυνθεί η αλήθεια είναι, αλλά πάντα νοιαζόμασταν ο ένας για τον άλλον. Ήταν ο μικρός μου αδελφός είχαμε 13 χρόνια διαφορά. Κρίμα πολύ κρίμα. Μίλησα και με τα παιδιά του είναι λυπημένα και λογικό».

«Νόμιζε ότι ήταν άτρωτος»


«Το πρόβλημα ήταν ότι σε αυτή την ηλικία νόμιζε ότι ήταν άτρωτος» δήλωσε ο Χρήστος Ζούπας, διαβητολόγος και προσωπικός φίλος του Γιώργου Τράγκα που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.


«Νόμιζε ότι ήταν άτρωτος, και ετοιμαζόταν μάλιστα να κάνει και ταξίδι, που του έλεγα ‘για όνομα του Θεού πού θα πας, και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι εφόσον είσαι αρρύθμιστος έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από έναν ρυθμισμένο να κάνεις το σάκχαρο σου, διότι μια φλεγμονή θα σου αλλάξει όλο το προφίλ θα απορρυθμίσει υπερβολικά το σάκχαρο’» «Και όπως πραγματικά του τα έλεγα, έτσι ακριβώς έγιναν με κινηματογραφική ακρίβεια (…) Το είχα προδιαγράψει, αλλά δεν το φανταζόμουν ότι θα γίνει τόσο πολύ γρήγορα και τόσο επιθετικά» σημείωσε ο κ. Ζούπας.

«Έλα μωρέ γριπούλα είναι θα περάσει»

Περιγράφοντας τι συνέβη στον Γιώργο Τράγκα, ο γιατρός έκανε λόγο για φαύλο κύκλο, λέγοντας ότι «ανέβηκε το σάκχαρο πολύ, αυτό δημιούργησε υπεργλυκαιμία, με αποτέλεσμα να πάθει καρδιαγγειακό επεισόδιο αναγκάστηκαν οι καρδιολόγοι να κάνουν επειγόντως αγγειοπλαστική, που σημαίνει να του βάλουν δύο ή τρία στεντ. Αλλά για να κανείς αγγειοπλαστική πρέπει να κάνεις αγγειογραφία. Το σκιαγραφικό είναι νεφροτοξικό φάρμακο δυστυχώς και του έκανε νεφρική ανεπάρκεια…».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *