Νέος ισχυρός σεισμός στα νότια της Κρήτης

Μετά τον πρωινό σεισμό των 5,7 ρίχτερ, νέα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47 της Τετάρτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Άρβης.


Η δόνηση είχε επίκεντρο στα 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης, με εστιακό βάθος στα 59,1 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 07.08 στην Κρήτη στη θαλάσσια περιοχή της Άρβης, σήμερα το πρωι. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 36 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 43,7 χιλιόμετρα.

Αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο, έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 07:00, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 48 χλμ νοτιοδυτικά της Άρβης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *