Νέα κατάληψη στο ΑΠΘ! Λίγα μόλις μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό»

Σε νέα κατάληψη χώρου εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κατέλαβαν τον χώρο πίσω από το κτίριο του Χημικού, λίγα μέτρα πιο δίπλα από το «Στέκι στο Βιολογικό», για το οποίο παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της 34ετούς κατάληψης.


Στο σημείο βρίσκονταν χθες περίπου 30 άτομα καλώντας σε στήριξη με δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και στο facebook. «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα καταληψίες. Καμία επίθεση από το κράτος και τους μηχανισμούς του δεν μπορεί να εκκενώσει τα όνειρα μας. Αυταπάτες τέλος, επαναφορά στην πραγματικότητα. Είμαστε εδώ και θα μας βρίσκετε πάντα απέναντί σας», ανέφεραν.

Σημειώνεται ότι μετά την επιχείρηση της εκκένωσης στο Βιολογικό, προκλήθηκαν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποκορύφωμα απειλές για τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφισοκολλήθηκαν κηδειόχαρτα κατά του Πρύτανη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του». «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Πηγή: ThessToday.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *