Μητροπολίτης Δωδώνης: «Τα παίρνει πίσω» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις


Αναδίπλωση κάνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομο, μετά το τεράστιο σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τους βιασμούς  και την εξωφρενική άποψη πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε: «Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.


Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Μετά λοιπό ντον σάλο και τις αντιδράσεις ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προσπάθησε να τα μαζέψει εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως  «διαστρεβλώθηκε η σκέψη» του.

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Δωδώνης

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη.


Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *