Μηνύσεις για το ατύχημα με το τρένο στη Λιβαδειά

Για ανεπίτρεπτα σφάλματα και ολιγωρίες μετά την σύγκρουση της αμαξοστοιχίας I/C 54 με μηχανή ρυμούλκησης, κοντά στην Λιβαδειά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό επιβατών του τρένου οι οποίοι  καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το συμβάν.


Το δικηγορικό γραφείο κάνει λόγο επίσης για «προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους {των επιβατών} που επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο».

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:
«Η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από την πόλη της Λιβαδειάς και η εν στάσει σύγκρουσή της με έτερη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεση αυτών σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών, έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. Τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων.

Οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο. Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, προτίθεται να ενεργοποιήσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, καταθέτοντας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς»


Υπενθυμίζεται ότι  η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποφάσισε την  διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας ενώ κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Καραμανλής, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε επιβάτη. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *