Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η πρώτη δήλωση του ασθενή «Μηδέν» – Τι ισχυρίστηκε

Ζήτημα χρόνου ήταν να επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα. Πρόκειται για Έλληνα που διαμένει στο Γιοχάνεσμπουργκ, με καταγωγή από τα Χανιά και έφτασε στο αεροδρόμιο από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου.


Στο πρώτο rapid test που υποβλήθηκε ο «ασθενής μηδέν» βγήκε αρνητικό. Την επόμενη μέρα παρουσίασε ήπια συμπτώματα. Τα rapid test επαναλαμβανόταν κάθε μέρα και έβγαιναν αρνητικά μέχρι τις 29 Νοεμβρίου όπου το μοριακό τεστ βγήκε θετικό, και ήταν ύποπτο για την παραλλαγή «Όμικρον», γεγονός που επιβεβαιώθηκε.

 
Ο ασθενής από την Νότια Αφρική, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι δεν έχουν βγει ακόμα τα επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι έχει προβληθεί από την μετάλλαξη «Όμικρον»:

-Είστε ο ασθενής όμικρον σωστά;

-Δε γνωρίζουμε ακόμα.


 
 -Δεν γνωρίζετε ακόμα, δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα;


-Ναι, δεν έχουμε επίσημο χαρτί.

-Εσείς όμως είστε καλά; Νιώθετε κάτι; Έχετε κάποιο σύμπτωμα;

-Μια χαρά είμαι. Μια χαρά. Ευχαριστώ.


Ήπια τα συμπτώματα που εμφανίζει
Ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα, παραμένει στο σπίτι του στον Δήμο Πλατανιά Χανίων, έχοντας ήπια συμπτώματα. Ο ίδιος ζει και δραστηριοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ και ταξίδεψε στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφτεί τους γονείς του για τις γιορτές.


«Στην Αφρική ζει τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου. Έκανε επιπλέον προληπτικά τεστ γιατί ο πατέρας του έκανε πρόσφατα εγχείρηση καρδιάς», δήλωσε στον ΑΝΤ1 συγγενής του.

Κανένας θετικός από τις επαφές του
Την ίδια ώρα καθησυχαστικές είναι οι υγειονομικές Αρχές της Κρήτης, σχετικά με το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του και δεν έχει βρεθεί κρούσμα, ενώ όλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πρόνοια που έδειξε ο ίδιος ο ασθενής. Ήταν πολύ προσεκτικός και έκανε αρκετά τεστ από μόνος του. Στη συνέχεια, όταν επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός, τέθηκε σε καραντίνα.

Όπως τόνισε και η κα Γκάγκα στην ενημέρωση, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο 44χρονος ήταν διπλά εμβολιασμένος και γι’ αυτό περνάει ήπια τη νόσο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *